Wednesday, October 7, 2009

laptop

+___+"
laptop ana stat wat masalah lame da..
then sejak due menjak ni makin bikin ana panas..
mane x nya..bunyi xde la..nak cucuk2 thumbdrive x detect la..
pe lagi,smlm ana ambil keputusan utk format..
budget driver sume da lengkap..
tetibe sangkut tang drebar..
malas nak truskan usaha murni tu..ana trus beradu..
xtahan 2 3 malam bersengkang mata..
igt mata ana ni mata kucing ke ape nak tdo lewat slalu..
choi! ana bermata suci lagi sedap mata memandang kut..
jadi tido yg cukup sgt2 d perlukan bagi menjaga pembentukan mata yang sempurna..
ahaks!
pas berusaha dari stat ana bangun sehingga tghari
sampe ponteng kelas MCE..
maaf kan ana dr.nordin...ana nak pegi..tapi keadaan x ngizinkan..hihu~
lebih kurang 1pm,Sheikh Ihse ngajak ana pegi berjihad ke kedai 'double a' yg terletak d sri iskandar..
poster sheikh xseperti yang d harap kan..sheikh menghrapkan ganti rugi dan print smule..
ana tiada masalah..ana mengikutnya sambil mengambil peluang utk menghantar sahaja laptop ke kedai microcentrik milik seorang sheikh yang ana kenali melalui rumate ana yg ber usrah dgn beliau..
seorg brother datang menghampiri ana..

lalu ana berkata.."senjata ni da ade software nak tembak (OS) tapi xde peluru (driver)...sy nak sheikh install driver shje.."

"baekla sheikh", balas brother itu tanda paham..

"syukran", balas ana smbil memeluk beliau seperti fahri dlm filem ayat-ayat cinta..

ana berlalu pergi ke destinasi jihad yg setrusnye..kedai double a milik lelaki cine..

"assalamualaikum..eyh,silap..ni hao ma",kate ana sambil wat muke xbersalah..

"aiya lu orang..mau mati ka..gua taiko maa..",balas tokey tu tanda berani..

ape lagi..syeikh ihse dan ana trus menentang dan blasah beliau sambil menuntut ganti rugi atas ape yg telah berlaku...
nahnu(kami) menang..byk yg mati bergelimpangan..
selepas berjihad...nahnu lapar..nahnu decide utk makan sahajadi restoren berseblhn dgn kedai itu..
kedai itu pule yg bikin ana dan syeikh ihse marah apabile mknn yg nak d order lambat sampai..
apa kejadahnye??customer xrame pun waktu tu kut...
namun,nahnu sabar..jika tidak,ingin sahaja ana tunus pedang ana ke dada tokey kedai mkn itu..

trrreett...trreett....
hp ana vibrate
ana mengangkat w'pon rase berslh terhadap ustazah CC..dr.sharina..
rupenye brother microcentric..gtaw problem psal laptop ana..
urgh!
"shhh...shhh..."
tetibe ana terdgr suare merdu ustazah..
ckp agy pjg dgn brother ni kang.. mau kene pulas telinga..uhuk2..xke naya~j
adi ana putuskan shje talian dan telefon brother itu d luar kelas d kmudian waktunye..

laptop ana d ambil smula..
broter microcentric menyuruh ana backup sume data dlm sume partion..
ana setuju..dan trus meminta pertlgn ustaz wahidun~
ustaz berbesar ati menolong ana kerna minat beliau dlm ilmu godek2 komputer..
alhamdulillah..
ana berjaya format..
namun..seperti yg berlaku sebelumnye..
driver masalah..
waduh2!bisa buat kepala ku botak jike begini..
pelbagai cara,langkah dan gaya ana gune utk menyelesaikan masalah ni..
pade ketika ana menulis entry ini..msih ade sedikit driver yg tidak terurus lagi..
argh!..ana persetankan shje sume itu..
ana mengambil langkah utk buat....buat bodoh..
ambil masa utk update blog..dan ingin trus ke kamar beradu..
cukup la 1 hari ini tidak online sehingga menyebabkan sahabat baik ana gusar akan kehilangan ana d gtalk mahupun d mana2..
mgkin beliau risau ana d kuarantine d duyung akibat bermain mercun..
ataupun terlantar atas katil akibat demam dan batuk melampau..
alhamdulillah,ana selamat dari dugaan2 seperti itu...
harap beliau tidak gundah gulana lagi setelah d beritahu hal sebenar~
jadi...cukup utk entry kali ini pasal laptop ana..

oh ye..
esok ana akan berjihad di building 22 mulai jam 2 shingga 5 ptg..
perjuangan masih belum selesai..
jika ada masa lapang,datang la jenguk ana..
ana menunggu kedatangan kalian seperti rumah terbuka..
tpi maaf,kuih raya xpat nak hidang kan..
nanti apa pula kate judges...
hihu..~

sebagai mengakhiri entry ana yang panjang kali ini..ana tujukan due gmbar scandal laptop ana kepada kalian...




laptop ana mesra bersama cik teh d sambing d temani en.ketupat daun palas dan mak cik serunding..










laptop ana bersama ms.watch:
















*penggunaan kata nama ana adelah utk mengurangkan tahap ketensinan yg tersirat dlm entry kali ini..
**jalan crita lebih kurng sama..tpi olahan tang skrip dan certain2 part utk kasi lebih syiok dan lebih maut..
kla,terime kasih kerana bace abis entry yg sgt pjg kali ni..apreciate it so much~
=D.

2 comments:

cik sentul said...

hows ur laptop now? ok x?

Shariffudin Sahedan said...

still a no no..
haih~
=(