Thursday, November 26, 2009

final exam da abish~

salam..
final exam da abis ahad lepas..
so,tamatlah peperiksaan utk undergrade..
skrg tinggal fyp je..
setel sume..gua secare xrasminye sudah graduate..
or dlm omputih.."unofficially graduated"..
mampu ke nak score dean's list?
ntah la..tawakal shje~
klu setakat din's list..biase la..
nama gua la katekan..
hakhakhak..
=)

after abis FYP mggu depan..kompom2 da official jadi penganggur..
bile da nganggur ni..macam2 plan kuar..antra nye..
nak upload gmbar2 yg best..for now,byk je gmbar yg ade..tpi xupload2 pun..mgkin bile dah stat nganggur ni..leh konsider utk upload kut..n mgkin gua akan stat bisnes photography..insyaallah~
slain dari tu,mgkin kosentrate my bisnes as wealth advisors..so,sesape yg nak tau camne nak simpan duit utk kegunaan ari kmdian,leh juge hubungi gua utk keterangan lanjut..
besides that..mgkin nak jln2..xpun jage alia dgn rania kat umah..jadi surirumah yg macho dan kacak bergaya..hahaha...

oh ye..xlame agy nak ari raye korban..
slmat ari raye..jika suatu pengorbanan d perlukan utk kte ke arah kebaikan..berkorban lah..
=)

mls nak cter pjg..
gua buat notes shje..

*gua accident time balik umah aritu..alhamdulillah gua slamat..kete gua cedera...tpi ati gua pedih,sedih dan kuciwa..
satu sebab pemandu motosikal tu yg slh..gua lak yg kene..time nak singgah masjid kut..then cam bagi no tepon tipu kat gua..ces! tapi..mgkin ade hikmahnye...hiuuu~..
due,sebab cara 'die' cam xamik pduli..xreply msg of notification tu pun..kan ke cam xkisah namenye tu..is it really dat busy n tired sampe xkisah pe yg terjadi to me?isk3..sedih n trase kut..sape 'die' ko tnye?'die' adelah seorg yg akan terase sumting bile bace ayat ni..klu xrase pape,then ko bukan 'die'..
*member gua buat bisnes shisha..gudluck bro..smoga bisnes maju ke hadapan..mane ar tau leh wat cawangan kat ceruk afganistan,lebnon mahupun papua new guinea nanti... =D
*kit lense gua sudah nais! oyeah!!
*struggle utk FYP..tggal report n slide..aritu kat hospital,sume berjln lancar.alhamdulillah..
*gua ade 'date' esok..tgk new moon..harap best cter tuh..hihu~
*gua sedang terpikir2..adekah Kau mahu menunjukkan sesuatu Ya Tuhan d atas pe yg terjadi...jika ya,kau mudahkan la utk aku memahaminye..dan permudahkan utk aku membuat keputusan dan melaksanakan urusan ku itu..

tu je wat mase ni..
agak pjg lak..gmbar da ar xbyk..haha..xpela..blog aku..xsape kisah pun rasenye..hihu~
hargai mereka yg sggup bace..
dan akhir kate kepade sume rakan,kawan,teman,sahabat,kawan baik..may god bless u all..amin~

4 comments:

syaima' said...

mcm taw je sape "dia" tu. huhu.

:)

Shariffudin Sahedan said...

err..
trase sumting ke bile bace tang tu?
kamu kah 'dia'?
=p

Maaruf Mohamad said...

terharu din ucap terima kasih sebab aku baca blog...muhahaha

Shariffudin Sahedan said...

haha..
tupun terharu ke?
wah...lembut ati nampak~
haha..
btw,slmt ari raye korban bro!